28. april 2014

How to cook : Stegte hornfisk

Dette er en quick-guide til tilberedning af lækre friske hornfisk i 10 enkle trin - ligetil, nemt og til studievenlige priser:

Punkt 1:
Vælg et passende sted på pynten. Her kan det være en fordel ikke at være bange for at stå tæt i tilfælde af mange andre fiskere. Er du kvinde, kan du forvente et par blikke fra de omkringstående, men ellers god plads, da de fleste vil mene at du "pynter på stranden blandt de halvfede gamle mænd".

Pynten på Kronborg besat af fiskere

Punkt 2:
Kast din line ud og fang en hornfisk (gerne i første forsøg - det booster selvtilliden). 
Første hornfisk fanget

Gentag punkt 2 et passende antal gange. Her er det vigtigt at tage højde for antallet af fiskespisere til middag, størrelsen af ens fryser og tiden det vil tage at rense fiskene.

OBS: Nogle gange kan man få andre og ikke-brugbare fisk på krogen - disse skal bare smides tilbage i havet.
Eksempel på en ikke-brugbar fisk.
Punkt 3:
Når en passende mængde hornfisk er fanget, skal de transporteres til et køkken, hvori der forefindes en vask, en stor bordplade, en skarp kniv og lidt tålmodighed. Når disse kriterier opfyldt kan man fortsætte til punkt 4.

Punkt 4: 
Fiskene skal nu renses. I første omgang kan de alle smides op i vasken, så man minimere svineri på gulv og bord. 

Punkt 5: 
Tag én fisk af gangen og skær hovedet af fisken (et snit langs kæben). Før derefter kniven langs bugen og fjern uønskede indvolde. Fortsæt til alle fisk er således.


Punkt 6: 
Fjern den ydre hårde skæl ved at køre kniven vinkelret på skindet i hurtige bevægelser. Sørg for at al den hårde skæl er væk, så fiskens skind fremstår glat og blank. På denne måde kan man tilberede og spise både skind og kød.

Punkt 7:
Skær den yderste del af halen af fisken, og inddel herefter den midterste kødfulde del i tre lige store stykker.

Punkt 8:
Inddel fiskestykkerne i en mængde som passer til et middagsmåltid og kom dem fryseposer. Ønskes nogle til madlavning med det samme, tages disse selvfølgelig fra. Læg det hele i på frys.


Punkt 9:
Vend hornfiskestykkerne i rugmel (rasp kan også benyttes, hvis man ikke er i besiddelse af rugmel) og steg stykkerne i 4-5 min på hver side i rigelig smør og ved svag varme.


Punkt 10:
Server fisken med tilbehør efter eget ønske. Her kan anbefales en klassisk version med kogte kartofler og hollandaisesovs, eller en mere grøn version med kogte grøntsager (efter eget valg), hytteost og pesto. 
Hornfisk med kartofler og hollandaise
Hornfisk med kogte grøntsager, hytteost og pesto

Denne guide giver dig en sjov og billig måde at få din fisk på. Den kræver blot få remedier og et par timers forberedelse. Herefter har man så en dejlig middag og mad til den næste måned.

Bon apetit! 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar